Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS)

Αρθροπλαστική Ισχίου

Όταν η συντηρητική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου δεν έχει αποτέλεσμα και πλέον έχει επηρεαστεί η ποιότητα ζωής του ασθενούς, τότε η θεραπεία εκλογής είναι η ολική αρθροπλαστική του ισχίου. Με τον όρο ολική αρθροπλαστική ισχίου εννοούμε την αντικατάσταση της κατ’ισχίου άρθρωσης ( η οποία αποτελείται από την κεφαλή του μηριαίου οστού και την κοτύλη) με ειδικά εμφυτεύματα αρθροπλαστικής. Τα νεότερα εμφυτεύματα είναι φτιαγμένα από ειδικά κράματα μετάλλων, πολυαιθυλένιο ή είναι κεραμικά.

Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας ή βάρους για την ολική αρθροπλαστική του ισχίου. Η σύσταση για χειρουργική αποκατάσταση βασίζεται στην κλινική εικόνα του ασθενούς, στον περιορισμό των απλών καθημερινών δραστηριοτήτων και στη συνολική μείωση της ποιότητας ζωής του. Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι ηλικίας 50-80 ετών αλλά είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείται με επιτυχία σε κάθε ηλικία, από νεαρούς εφήβους  με νεανική αρθρίτιδα  έως και ηλικιωμένους με εκφυλιστικού τύπου αρθρίτιδα.

Οι νεότερες τεχνικές μας επιτρέπουν την αντικατάσταση της άρθρωσης του ισχίου με μικρότερες τομές και χωρίς διατομή μυϊκών ομάδων, χρήσιμων για την γρηγορότερη μετεγχειρητική αποκατάσταση- Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS).

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική ισχίου (ALMIS)

Η ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική πράξη αντικατάστασης της άρθρωσης του ισχίου (ALMIS: Anterolateral minimal invasive surgery) αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Με τη μέθοδο αυτή η τοποθέτηση των προθέσεων γίνεται με μικρότερη τομή δέρματος και χωρίς τη διατομή μυϊκών ομάδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

  • μικρότερο χειρουργικό χρόνο
  • λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο
  • άμεση κινητοποίηση του ασθενούς 5-6 ώρες μετεγχειρητικά
  • ελαχιστοποίηση του χρόνου νοσηλείας
  • συνήθως δεν απαιτείται μετάγγιση αίματος
  • μικρότερη ανάγκη χρήσης βοηθημάτων για τη βάδιση και γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε μεγάλα κέντρα χειρουργικής του ισχίου και τείνει να αντικαταστήσει τις συμβατικές μεθόδους.

 

Ραντεβού με τον Γιατρό

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να ορίσουμε την επίσκεψή σας.

Κλείστε Ραντεβού